Het Koninkrijk van God

Het ‘waarom’ van de website 

Op deze website plaats ik artikelen waarin ik mijn visie en inzicht in het evangelie van Jezus Christus en het Koninkrijk van God, uiteen zet. Ik wil dat zo eenvoudig mogelijk doen in gewoon, voor iedereen begrijpelijk, Nederlands.

Mocht u desondanks toch nog een vraag of een opmerking hebben, dan kunt u die geheel vrijblijvend stellen, via het formulier dat u vindt op de pagina: „Contact

De Schrift verstaan

Op mijn website wil ik u bekend maken met een eenvoudig Evangelie. Met ‘eenvoudig’ wil ik aanduiden dat het Evangelie uit één stuk is, maar ook dat er maar één Evangelie is; het Evangelie van God is voor iedereen bedoelt en voor iedereen gelijk; voor de Jood, voor de Griek én voor de heiden. 

Mijn visie is gegroeid in ruim 50 jaar. Gedurende die tijd ben ik bezig geweest (en nog steeds, natuurlijk) met het lezen en luisteren naar wat anderen over het Evangelie te zeggen hadden. Dat maakt dat mijn visie zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een zeer omvangrijk Christelijk-religieus landschap, dat voor anderen zonder gids wat lastig te bereizen valt. Vooral als men al gewend is aan een andere omgeving.

Iedereen die door het evangelie van Jezus Christus is geraakt, bevindt zich onderweg. Onderweg in een omgeving die waarschijnlijk afwijkt van die van mij. De Bijbel of de Schrift hebben we echter allemaal gemeenschappelijk. 

De meeste van mijn artikelen veronderstellen enige kennis van de Bijbel. Teneinde het voor mijn minder Bijbel-vaste bezoekers wat eenvoudiger te maken mij te volgen, heb ik besloten in ‘mijn’ landschap wat wegwijzers neer te zetten. Die wegwijzers komen rechtstreeks uit de Bijbel en plaats ik in de side-bar. 

Meer ‘persoonlijke’ informatie vindt u hier.

Meer informatie over de ‘opbouw’ van de website vindt u hier.